Europese Commissie steunt 3 circulaire wetsvoorstellen

Spannende week in Brussel! Het Europees Parlement behandelde daar deze week drie belangrijke wetsvoorstellen: de Ecodesign voor duurzame producten verordening, de reparatierichtlijn en de verpakkingenverordening. De uitkomst is positief, want het Europees Parlement stemde in.

Goed nieuws voor de circulaire economie

De wetsvoorstellen worden nu vertaald. Daarna zetten de ministers als laatste officiële stap hun handtekening onder de voorstellen. Dat is heel goed nieuws, want dit zorgt ervoor dat producten meer circulair moeten worden gemaakt. Dat onverkochte kleding en schoenen – en later misschien ook andere producten - niet meer mogen worden vernietigd. Dat mensen langer met hun spullen kunnen doen door reparatie. Dat er minder verpakkingsafval is. En dat verpakkingen meer circulair worden geproduceerd! Win-win-win-win-win dus.

Europese Commissie Brussel