14 maart Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie De Vasim, Nijmegen

De datum voor de Nationale Conferentie Circulaire Economie (NCCE) 2024 is bekend! Op donderdag 14 maart 2024 vindt alweer de 6e editie van de conferentie plaats. De conferentie is ook het startsein van de Week van de Circulaire Economie, die ook die dag van start gaat. Bedrijven, overheden, inspirators, pioniers en andere geïnteresserden in de circulaire economie gaan in gesprek over de kansen en uitdagingen van een circulaire economie. Mis het niet en noteer 14 maart alvast in je agenda.

Nederland in 2050 volledig circulair

De cirkel is rond: Nederland is in 2050 volledig circulair. In een circulaire economie gaan we zuinig en slim om met grondstoffen en producten. Dat leidt tot minder uitstoot van broeikasgassen, minder milieuvervuiling en meer biodiversiteit. Dat is goed nieuws.

Met een circulaire economie wordt Nederland bovendien minder afhankelijk van andere landen voor grondstoffen en dat biedt kansen. Die kansen en ook de uitdagingen staan centraal tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024.

Circulair tot de nieuwe standaard

Op het gebied van circulaire economie gebeurt al veel in Nederland. Tijdens de NCCE 2024 vieren we niet alleen de vooruitgang die al is geboekt, maar we komen ook bijeen om de volgende stap te zetten. Een serieuze stap: alle proefballonnen zijn nu wel opgelaten en het is tijd om circulair tot de nieuwe standaard te maken.

Om dat over 25 jaar voor elkaar te hebben gebokst, gaan we 'opschalen'. Daarvoor moeten bedrijven en overheden niet alleen klaar zijn voor nieuwe Europese wetgeving, maar ook weten hoe ze circulaire groei kunnen financieren. Ook moeten burgers meer betrokken worden bij het maken van de duurzame omslag.

Meer informatie

Inschrijven voor de NCCE 2024 kan vanaf 16 januari 2024 via nederlandcirculairin2050.nl (alleen op uitnodiging).