11 maart Week van de Circulaire Economie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Overal in Nederland

De Week van de Circulaire Economie is de jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart 2024 zetten ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie.

De Week van de Circulaire Economie is het event waar goede circulaire voorbeelden een podium krijgen en pioniers elkaar ontmoeten. Tijdens de Week van de Circulaire Economie worden succesfactoren en uitdagingen om circulair te ondernemen uitgebreid besproken en krijgen starters tips om zelf aan de slag te gaan.

Samen vormen de evenementen en activiteiten van de Week van de Circulaire Economie een groot landelijk bottom-up festival!

In elke regio een circulaire hub

In elke regio worden er in circulaire hubs allerlei activiteiten rondom de Week van de Circulaire Economie georganiseerd. Een hub is een plek of bedrijf waar het bruist van circulaire innovatie en waar mensen geïnspireerd raken hoe de circulaire economie er uit ziet en waar ze in aanraking kunnen komen met circulaire producten, diensten of business. 

Een hub versnelt en brengt initiatieven bij elkaar om kennis en kunde uit te wisselen en een (lokaal of regionaal) netwerk te bouwen.

In totaal zijn er 33 hubs die meedoen met elk een eigen thema. Kijk op de website van de Week van de Circulaire Economie welke circulaire hubs er zijn en waar ze zich bevinden.

Meedoen met de Week van de Circulaire Economie

Je kunt op meerdere manieren meedoen aan de Week van de Circulaire Economie: 

  • Organiseer een evenement op één van de dagen van de Week van de Circulaire Economie. Je bepaalt zelf hoe dit evenement er uit ziet. Dit kan variëren van groot tot klein, van een workshop of een webinar, tot rondleiding of excursie. Of thematiseer een al gepland event rondom circulaire economie. Sluit hierbij aan bij één van de circulaire hubs, omdat je dan meelift met de communicatie van zowel de hubs als de Week van de Circulaire Economie.  
  • Breng de Week van de Circulaire Economie (intern of extern) onder de aandacht. Bedenk bijvoorbeeld een leuke actie voor de medewerkers, of breng een aankondiging of rapport naar buiten tijdens ‘de Week’. Door gezamenlijk op te trekken in communicatie versterken we elkaar. 

Meer weten

Wil je graag meer informatie over deze inspirerende week? Kijk dan op de website van de Week van de Circulaire Economie.