07 december Conferentie Circulair Bouwen aan Morgen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Rijtuigenloods, Amersfoort

Bij de Conferentie Circulair Bouwen aan Morgen is iedereen die actief is in de bouwsector uitgenodigd. Het doel van de conferentie is om circulair bouwen in de sector samen vorm te geven en het daadwerkelijk te verankeren. Initiatiefnemers van dit event zijn onder andere het Transitieteam Circulaire Bouweconomie en andere belangrijke partijen uit de bouwsector. Mis het niet!

Samen op weg naar 2030

In 2030 moet de mijlpaal – 50% circulair – gehaald zijn. Daarom is het tijd voor actie voor de bouwsector en om samen op weg te gaan. Iedereen uit de bouwsector is welkom. Dus werk je in de wereld van aannemers, architecten, sloopbedrijven, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, beleggers, installateurs, adviesbureaus, bouwmaterialenindustrie, gemeenten, provincies, Regionale ontwikkelingsmaatschappijen, waterschappen, woningcorporaties, kennisinstellingen of het onderwijs? Kom dan meedoen.

Of je nu inspiratie komt opdoen, een geweldig idee komt brengen, mee wilt denken of netwerken. Het kan allemaal.
 

Pitch jouw idee

Bedrijven uit de bouwsector met ideeën om circulair bouwen echt een stap verder te brengen, zijn uitgenodigd om dit tijdens de conferentie in te brengen. Pitch jouw aanpak samen met de andere deelnemers in één van de deelsessies.

Wie weet kun jij daar met onze hulp in 2024 wel direct mee aan de slag!

Programma

12.15 – 12.45 uur Inloop met een gezonde snack

12.45 – 13.40 uur Opening door dagvoorzitter Vincent Gruis
De oplevering van het ‘basiskamp’ met een kort debat over ‘Hoe trekken we door naar 2030?

13.40 – 14.00 uur Pauze

14.00– 15.30 uur Deelsessies gericht op activeren 
Tijdens de sessies presenteren we nieuwe oplossingen en praktijkvoorbeelden voor marktontwikkeling, opschaling, harmonisatie, innovatie, kennisdelen, hergebruik, klimaatinstallaties, renoveren en circulaire infrastructuur.

Hoe kunnen we bedrijven verleiden om een concrete stap te zetten? Dit is de plek waar we samen nieuwe ideeën genereren. En waar je dus ook eventueel jouw idee kunt pitchen. In elke activatiesessie kiezen de deelnemers één idee om te pitchen op het hoofdpodium.

15.30 – 15.50 uur Pauze

15.50 – 16.20 uur Op weg naar 2030
Welke stappen zetten we en hoe zien de komende jaren eruit? Maar vooral: welk deelnemersidee om de bouwsector circulair te maken, spreekt het meeste aan? Een panel deskundigen en het publiek hakken de knoop door. Eén idee krijgt ‘meteen’ budget en begeleiding van RVO om te verwezenlijken.

16.20 – 17.00 uur Japke D. Bouma – goeroe, rockstar en kantooramazone
Over wat taal kan doen in de transitie naar circulair bouwen.

17.00 – 18.00 uur Borrel met hapjes

Meer informatie

De Conferentie Bouwen aan Morgen 2023 is een initiatief van Transitieteam Circulaire Bouweconomie, Platform CB’23, Dutch Green Building Council (DGBC), City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, Cirkelstad, Lente-akkoord 2.0, De Bouwcampus, Klimaatneutrale en Circulaire Infra (KCI) en TKI Bouw en Techniek. 

Het event vindt plaats op donderdag 7 december 2023 in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Kijk voor meer info op de website van de Circulaire Bouweconomie. Meld je vóór 30 november aan. Inschrijven voor de deelsessies kan op een later moment.