30 november VN-Klimaatconferentie COP28

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Expo City Dubai

We zijn halverwege. Het is 7 jaar geleden toen het Klimaatverdrag in Parijs werd ondertekend. Nog 7 jaar te gaan tot 2030. De Verenigde Naties (VN) organiseert jaarlijks een internationale klimaatconferentie om de weg vrij te maken voor toekomstige ambities om de wereldwijde uitdaging van klimaatverandering effectief aan te pakken.

COP28

COP staat voor 'Conference of the Parties to the Convention'. Sinds 1995 organiseert de VN jaarlijks een internationale klimaattop onder deze naam. Dit jaar is de 28 editie.

COP28 vindt plaats van 30 november tot 12 december 2023 in Dubai.

Balans opmaken

Tijdens COP28 gaat de VN de balans opmaken van de voortgang van het Klimaatverdrag van Parijs dat in 2015 werd ondertekend. Dat gebeurde tijdens COP21, de 21 editie van de klimaatconferentie. De resultaten moeten helpen om alle inspanningen voor het klimaat nog beter op elkaar af te stemmen.

Kijk voor meer informatie over dit event op de website van COP28 UAE.