30 november Circulaire Bouweconomie: Paris Proof Congres 2023

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Amare, Den Haag

De klimaatdoelen zijn helder, we streven naar een Paris Proof gebouwde omgeving, een omgeving zonder CO2 uitstoot. Tijdens het Paris Proof Congres 2023 ga je ontdekken hoe dit er dan uit ziet. De middag bestaat uit een prikkelend plenair gedeelte en verschillende deelsessies met experts uit de markt, wetenschap, overheid en van Dutch Green Building Counsil.

Meten, weten, doen!

We kunnen niet langer wachten tot de uitkomst van de verkiezingen en de formatie van een nieuw kabinet, we moeten nu aan de slag met het halen van de Paris Proof doelen voor 2040. Daarom is het thema van het Paris Proof Congres 2023: meten, weten, doen!

De verduurzamingsopgave in de gebouwde omgeving gaat verder dan alleen het verminderen van de CO2-uitstoot door energiegebruik. Ook het bouwproces en de gebruikte materialen zorgen voor CO2-uitstoot. Daarom moeten we, naast de operationele uitstoot ook de materiaalgebonden emissies meenemen in het proces om een werkelijke Paris Proof gebouwde omgeving te krijgen. Beiden aspecten komen aan bod tijdens het Paris Proof Congres 2023.

Sprekers

De eerste sprekers op het congres zijn bekend. Het dagvoorzitterschap is in handen van Marianne Thieme, duurzaamheidsstrateeg, publicist en oud-politicus/oprichter van de Partij voor de Dieren. In het plenaire programma zijn onder meer de volgende sprekers:

  • Reint Jan Renes, lector Psychologie voor een Duurzame Stad aan de Hogeschool van Amsterdam;
  • Kees Vendrik, voorzitter Nationaal Klimaat Platform, ons mee in de uitdagingen waar we als markt voor staan; 
  • Sebastian de Wilde, directeur Vastgoed bij NS Stations;
  • Yvonne van der Brugge-Wolring, Rijksvastgoedbedrijf;
  • Diederik Samsom, kabinetschef van Europese klimaatcommissaris Wopke Hoekstra.

Na het plenaire programma volgen 12 deelsessies in 2 rondes met experts uit de markt, wetenschap, overheid en van Dutch Green Building Counsil. Met daarin aandacht voor onderwerpen als Whole Life Carbon, Europese en nationale wet- en regelgeving, de Werkelijke Energie intensiteitsindicator (WEii), netcongestie, datadelen en het maken van een routekaart.

Meer weten

Het Paris Proof Congres vindt plaats op donderdag 30 november van 13.00 tot 17.00 uur in Amare in Den Haag.

Kijk voor meer informatie over Paris Proof Congres 2023 en inschrijving op de website van Dutch Green Building Counsil.