18 september Transitiecafé Consumptiegoederen 2023

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Villa Jongerius, Utrecht

Op maandag 18 september vindt het jaarlijkse stakeholderevent van de Transitieagenda Consumptiegoederen plaats. Het centrale thema van deze dag is ‘consu-anderen’. Het efficiënt gebruik van grondstoffen is belangrijker dan ooit, omdat grondstoffen schaarser worden en de leveringszekerheid ervan afneemt. Hoe gaan ondernemers uit verschillende sectoren aan de slag met dit thema?

Volledig circulaire consumptiegoederen-economie in 2050

De Transitieagenda Consumptiegoederen is een initiatief van bedrijven, overheden en branches dat streeft naar een volledig circulaire consumptiegoederen-economie in 2050. Elk jaar komen de deelnemers samen tijdens het stakeholdersevent Transitiecafé Consumptiegoederen om kennis en ervaringen te delen.

Programma

Anne-Marie Rakhorst, voorzitter van de Transitieagenda Consumptiegoederen, zorgt voor de plenaire opening van het stakeholdersevent. Daarna vertellen experts (waaronder Paul Schenderling en Nancy Boken) over consuminderen. Wat is dit eigenlijk? En hoe zien zij de rol van consumptiegoederen post-groei? Bij post-groei ligt de focus op kwalitatieve groei in plaats van kwantitatieve groei. 

In de deelsessies nemen circulaire koplopers uit verschillende sectoren je mee in de praktijk. Je kunt kiezen voor de productgroepen meubels, textiel, elektrische apparaten, verpakkingen. De circulaire koplopers zijn:

  • Hendrik Voortman van VME Retail (waaronder Trendhopper, Budget Home & Liv Like This) (meubels);
  • Daan Weddepohl van Peerby (elektrische apparaten);
  • Paul Hendriks van EOSTA (verpakkingen & verbruiksartikelen);
  • Sieds Wijnja van Jafix i.s.m. Bever (textiel).

Meer informatie

Wil je meer informatie over het stakeholdersevent Transitiecafé Consumptiegoederen? Of wil je je aanmelden? Kijk dan op de website van Transitieagenda Consumptiegoederen.