22 mei Week zonder afval

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Overal in Nederland

Voorlichtingsorganisatie Milieucentraal organiseert de Week Zonder Afval. Het initiatief is bedoeld om mensen bewust te maken van hun afvalgewoonten en daar een positieve verandering in aan te brengen. De Week Zonder Afval draagt een steentje bij aan de transitie naar de circulaire economie, waarin producten zoveel mogelijk worden gerecycled en er nauwelijks afval bestaat. De Week Zonder Afval loopt van maandag 22 mei tot en met zondag 28 mei 2023.

Praktische tips en suggesties

Tijdens de Week Zonder Afval biedt Milieucentraal een breed scala aan praktische tips en activiteiten om mensen te helpen een week geen afval te produceren en nog meer te inspireren op dit thema. Een van de activiteiten waaraan je kunt meedoen is bijvoorbeeld de Zero Waste Wandeltour om zwerfafval in de buurt op te ruimen. En via de activiteit Zooitje Geregeld leer je hoe je van afvalitems weer iets nieuws kunt maken. 

Meedoen

Kijk voor meer informatie en activiteiten tijdens de Week Zonder Afval op de website van Milieucentraal. Of meld je via deze website aan voor de nieuwsbrief en ontvang tijdens de Week Zonder Afval elke dag een handige tip in je inbox.

Wil je meer weten over circulair afval? Ga dan naar de website van Rijkswaterstaat en lees meer over de regelgeving en het beleid voor afval scheiden, inzamelen, vervoeren en verwerken.