Winnaars circular awards 2024 bekend gemaakt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024 in Nijmegen is bekend gemaakt wie dit jaar de Circular Awards hebben gewonnen.  Staatssecretaris Vivianne Heijnen reikte de Circular Chain Award uit aan Wood Loop. PHA2USE ontving van haar de Circular Award Public en Buurman is de winnaar van de Circular Award Business geworden. Sabine Biesheuvel van het Rotterdamse BlueCity mag zich dit jaar Circular Hero noemen.

NCCE 2024
Beeld: ©Martijn Beekman

De Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024 werd bezocht door Koningin Máxima. Zij sprak in haar keynote over het belang van de circulaire transitie en dat iedereen nodig is voor die transitie. Staatssecretaris Vivianne Heijnen en voorzitter Medy van der Laan van de Nederlandse Vereniging van Banken zetten hun handtekening onder afspraken voor de verdere ontwikkeling van een circulaire economie. Circulaire initiatieven hebben ondersteuning nodig om op te schalen. De samenwerking tussen overheid en banken moeten helpen met de omslag van een lineaire naar een circulaire economie.

Lees hier meer over het statement: Overheid en banken werken samen aan versnelling circulaire economie | Nieuws IenW