Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024: opschalen en versnellen

Op donderdag 14 maart 2024 vindt de jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie (NCCE) plaats in Nijmegen. Dit jaar staat de conferentie in het teken van opschalen en versnellen naar een volledig circulaire economie in 2050. Bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en kennis- en onderwijsinstellingen gaan in gesprek over wat daarvoor nodig is. Tijdens het plenair programma worden de grootste uitdagen en kansen besproken. Naast het plenaire programma kun je inhoudelijke sessies volgen over verschillende circulaire onderwerpen. 

NCCE 2023 Ochtendprogramma
NCCE 2023, panelgesprek

Opening

De conferentie wordt geopend door demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen. Presentator en journalist Sander Kleikers is dagvoorzitter en leidt het plenair programma.

Toespraak Koningin Máxima

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt een toespraak tijdens het plenair programma. Het bijwonen van de NCCE past in een reeks bezoeken van Koningin Máxima op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Uitdaging: toegang tot financiering

Toegang tot financiering is een van de belemmeringen om de circulaire economie te versnellen en op te schalen. Spreker Rinke Zonneveld deelt zijn ervaringen als CEO van Invest-NL. Dit bedrijf helpt de circulaire transitie te versnellen door te investeren in circulaire bedrijven. 

Andere sprekers zijn Medy van der Laan (voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken) en circulaire onderneemster Anita de Groot.

Deelsessies en Tafelsessies

In het middagprogramma kun je deelnemen aan de deelsessies en tafelsessies. Bij de deelsessies is er plek voor maximaal 150 deelnemers op locatie*. Ook zijn de deelsessies online te volgen. De tafelsessies zijn kleinere sessies met plek voor maximaal 20 personen. Deze zijn niet online te volgen.

Bekijk de onderwerpen van  Sessies ronde 1 | 13.15 – 14.30 uur en  Sessies ronde 2 | 15.00 – 16.15 uur

* NCCE 2024 is volgeboekt. Aanmelden is alleen nog mogelijk voor online deelname.

Circular Awards en Circular Heroes

Tijdens de NCCE worden ook de jaarlijkse Circular Awards uitgereikt. Als deelnemer van de conferentie bepaal jij welke koploper dit jaar naar huis gaat met de awards! Ook kijken we hoe de Circular Heroes van dit jaar worden verrast. Bekijk de shortlist met genomineerde producten, projecten en ondernemers van de circulaire economie.

Online volgen plenaire programma en deelsessies

Het plenaire programma en de 4 deelsessies in de middag zijn online te volgen via een livestream. Je kunt je voor online deelname aanmelden via deze website. 

Aanmelden voor fysieke deelname op locatie is helaas niet meer mogelijk (VOL).