Werkbezoek Heijnen aan circulair bedrijf HTC

Naar schatting wordt meer dan 80% van de milieu-impact van een product bepaald in de ontwerpfase. Als in die fase meer circulair wordt gedacht, dan zorgt dat voor een enorme winst voor het milieu. Ter inspiratie bezocht staatssecretaris Vivianne Heijnen deze week het circulaire bedrijf HTC Parking en Security.

Werkbezoek Staatssecretaris Heijnen
Beeld: ©Ministerie van IenW

Dankzij het CIRCO (Circulair Ontwerpen) programma zijn de toegangspoorten die HTC produceert een stuk duurzamer door het toepassen van een circulair ontwerp en een bijbehorend businessmodel. Zo gebruikt HTC gerenoveerde onderdelen en in plaats van alleen het verkopen van de poort, blijven ze eigenaar ervan en nemen ze na gebruik het product weer terug.

Veel bedrijven willen wel meer circulair produceren en opereren, maar vaak weten ze niet hoe. Met het CIRCO programma worden ondernemers en ontwerpers gericht en concreet getraind hun product en/of dienst circulair te herontwerpen. Deze aanpak wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees hierover meer op de website van CIRCO.