Subsidie Circulaire ketenprojecten ook in 2024 weer beschikbaar

Goed nieuws voor ondernemers die hun product, proces of dienst duurzamer willen ontwerpen, produceren of organiseren. Komend jaar wordt de subsidie Circulaire ketenprojecten ook weer opengesteld. Vanaf 4 april 2024 kunnen ondernemers de subsidie aanvragen. De regeling loopt tot en met 4 september 2024.

Kaart Nederland in foto's
Beeld: ©Rob Poelenjee

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat startte de subsidie in 2020 samen met het Versnellingshuis vanuit de ambitie van het kabinet om naar een volledig circulaire economie in 2050 toe te werken. De subsidie Circulaire ketenprojecten ondersteunt mkb-bedrijven om die stap te zetten. Ook biedt de subsidie ondernemers hulp van ervaren procesbegeleiders om hun keten sluitend te maken. 

Met de subsidie wil de Rijksoverheid bijdragen aan de overstap naar een economie waarin grondstoffen zoveel mogelijk worden bespaard en de CO2-uitstoot afneemt.

Aanvragen

Vraag de subsidie Circulaire ketenprojecten vanaf 4 april aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).