Klimaatweek: kijkje in de keuken bij Digi Surfer

Deze week is het Nationale Klimaatweek. De Klimaatweek is bedoeld om meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom nam het ministerie van IenW een kijkje in de keuken bij Digi Surfer. Dit bedrijf refurbisht Chromebook laptops die normaal worden weggegooid, maar nu een langere levensduur krijgen. Dit sluit aan bij het gedachtegoed voor een circulaire economie, waarin producten zoveel mogelijk worden gedeeld, gerepareerd en hergebruikt.

Digi Surfer
Beeld: ©Ministerie van IenW

E-waste

E-waste (elektronisch afval van computers en Laptops) is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Digi Surfer vindt het belangrijk dat bedrijven en organisaties hierin hun verantwoordelijkheid nemen en maakt daarom circulaire digitale (leer)middelen. 

Door het verlengen van de levensduur van de digitale leermiddelen helpt Digi Surfer mee aan de vermindering van afval. En dat is weer goed voor het klimaat.

Refurbished Chromebook laptops

Bij Digi Surfer is het technische proces om Chromebook laptops te refurbishen goed gelukt. De volgende stap is om steeds meer mensen te voorzien van vernieuwde laptops in plaats van gloednieuwe laptops.

Benieuwd hoe het bezoek bij Digi Surfer is verlopen? Bekijk dan de video die het ministerie van IenW hierover heeft gemaakt op LinkedIn.

Circulaire initiatieven voor een beter klimaat

Nationale Klimaatweek is een mooie gelegenheid om elkaar extra aan te moedigen om iets te doen voor een beter klimaat. Zet ook de knop om en doe mee. Met circulaire initiatieven kunnen we de CO2-uitstoot verminderen, grondstoffen besparen en de planeet beschermen. 

Meer weten

Kijk voor meer informatie over circulaire (leer)middelen op de website van Digi Surfer.