Succesvolle aanpak cateringbedrijf om wegwerpplastic uit bedrijfsrestaurant te bannen

Ook bedrijfsrestaurants krijgen te maken met de regelgeving voor wegwerpplastic. Hergebruik wordt de nieuwe norm. Vanaf 1 januari 2024 is het voor consumptie op locatie niet meer toegestaan om wegwerpbekers en -bakjes te gebruiken die plastic bevatten. Dit geldt ook voor voorverpakte eenpersoonsporties, wanneer het in een beker of vormvast bakje is verpakt. Bij het bedrijfsrestaurant van YES!Delft zijn ze al goed voorbereid.

Yes!Delft herbruikbare bekers
Beeld: ©Ministerie van IenW

Wegwerpplastic in de ban

Yes!Catering verzorgt de catering in het bedrijfsrestaurant van YES!Delft, een broedplaats voor start-ups van de TU Delft. Het cateringbedrijf is onlangs overgestapt op een herbruikbaar systeem voor bestek, borden, bekers en soepkommen.

Wegwerpplastic is – bijna – volledig in de ban gedaan.

Het grote succes? Een returnrate van bijna 100%.

Circulaire omslag

Benieuwd hoe Yes!Catering dit voor elkaar kregen? Eigenaar van Yes!Catering Ruby Hitzert liet zich adviseren hoe zij de circulaire omslag van haar cateringbedrijf het beste kon aanpakken.

Lees het volledige interview waarin zij uitlegt welke stappen Yes!Catering heeft doorlopen om tot dit succes te komen.