Subsidie LLO-Katalysator Energie- en grondstoffentransitie impuls voor onderwijs en werkgevers

Vanaf 2 oktober kunnen publieke onderwijsinstellingen in het mbo, hbo en wo de subsidie LLO-Katalysator Energie- en grondstoffentransitie aanvragen. De subsidieregelingen Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-Katalysator zijn bedoeld om de samenwerking tussen onderwijs en werkgevers een flinke impuls te geven. De subsidie Energie- en grondstoffentransitie ondersteunt de circulaire economie. 

Vrouw aan het werk
Beeld: ©Ministerie van I en W

Subsidie LLO-oplossingen energie- en grondstoffentransitie 

De subsidieregeling LLO-oplossingen energie- en grondstoffentransitie is gericht op regio’s die samen met relevante partners werken aan nieuwe vormen van leren en ontwikkelen.

Door in te spelen op de behoeftes aan bepaalde kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor de energie- en grondstoffentransitie, blijven mensen duurzaam inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Meerjarig programma

De LLO-Katalysator is een meerjarig programma waarmee onderwijsinstellingen samen met het bedrijfsleven werken aan een leven lang ontwikkelen (LLO). Het programma houdt organisaties en professionals goed afgestemd op een snel veranderende samenleving en arbeidsmarkt.

De LLO-Katalysator kent meerdere subsidieregelingen. De Subsidie LLO-oplossingen energie- en grondstoffentransitie is daar één van.

Aanvragen

Voor Subsidie LLO-oplossingen energie- en grondstoffentransitie kun je een kleine of grote aanvraag doen:

  • kleine aanvraag: minimaal €50.000 en minder dan €125.000;
  • grote aanvraag: minimaal €125.000 en maximaal €2 miljoen. 

De eerste ronde van de subsidie is open van 2 tot en met 16 oktober 2023.

Ga voor meer informatie naar de website van de Subsidie LLO-oplossingen energie- en grondstoffentransitie.