Vacature alert: Senior beleidsmedewerker circulaire economie bij IenW

Op zoek naar een uitdagende baan waarin je iets wezenlijks voor de aarde kan betekenen? Gaat jouw hart sneller stromen van het denken in circulaire oplossingen? Misschien is de vacature Senior beleidsmedewerker circulaire economie bij het ministerie van IenW dan iets voor jou.

Rijnstraat
Beeld: ©Hans Roggen

Plastic hergebruik

Als Senior beleidsmedewerker circulaire economie geef je vorm aan het beleid om plastic te hergebruiken in plaats van plastic weg te werpen. Samen met de andere collega’s in het Taakveld afvalinzameling en recycling werk je aan verschillende dossiers die bijdragen aan deze transitie. Dit omvat bijvoorbeeld de Europese regels voor wegwerpplastics, die we in Nederland in nieuwe maatregelen uitwerken. Door deze maatregelen kan het gebruik van onder andere wegwerpbekers en -voedselverpakkingen stevig gaan afnemen.

Hergebruik van plastic is niet alleen beter voor het milieu, omdat er minder grondstoffen nodig zijn om nieuwe verpakkingen te vervaardigen, het zorgt ook voor minder zwerfafval op straat en in de natuur.

Veel aandacht voor wegwerpplastics

Er is veel aandacht vanuit de politiek, media en maatschappij voor wegwerpplastics en verwante onderwerpen. Regelmatig worden er vragen door de Tweede Kamer over gesteld die jij beantwoordt. De druk kan soms hoog oplopen en de belangen zijn groot. Je bent daarin scherp en alert en je kunt een goed afgewogen oordeel vellen. Je staat stevig in je schoenen, schrikt niet van weerstand en bent in staat de rust te bewaren en oog te houden voor alle verschillende belangen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze vacature? Bekijk de volledige vacature op de website van Werken voor Nederland.

Reageer vóór 16 augustus.