CircuLaw ontvangt subsidie uit Innovatiebudget 2023

CircuLaw ontvangt een subsidie uit het Innovatiebudget 2023. CircuLaw is een veelbelovend initiatief dat zich richt op het stimuleren van circulariteit door juridische instrumenten via een kennisplatform beschikbaar te stellen. Ambtenaren weten daardoor welke juridische mogelijkheden zij hebben. 

Recht
Beeld: ©Loes van der Meer

Circulair ondernemen nog te vrijblijvend

In de praktijk blijkt dat circulair ondernemen nog te vrijblijvend is. Voor gemeenten is het vaak lastig te bepalen welke juridische instrumenten er zijn om harde eisen en voorwaarden te stellen aan circulair ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het verbieden van milieuvervuilende materialen in de bouw.

Online juridisch kennisplatform

CircuLaw is een kennisplatform om circulair ondernemen te bevorderen. Het platform onderzoekt welke juridische mogelijkheden er binnen bestaande wetten en regels zijn en stelt deze gratis online beschikbaar. Zo kunnen alle gemeenten en provincies hier gebruik van maken bij de ontwikkeling van circulair beleid.

Over CircuLaw

CircuLaw is een initiatief van de gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam en het bedrijf Dark Matter Labs.

Het Innovatiebudget is een subsidie van het ministerie van BZK om nieuwe manieren van samenwerken tussen overheidsorganisaties te ontwikkelen. Daar sluit het project CircuLaw perfect op aan.

Meer weten? Kijk voor meer informatie op de website van CircuLaw.