Winnaars van de Circular Awards 2023 bekend

De Winnaars van de Circular Awards 2023 zijn bekend! Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2023 in Zwolle zijn de Circular Awards en de Circular Heroes bekend gemaakt. Elke jaar worden de awards uitgereikt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie.

De Circular Awards zetten innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden in de schijnwerpers om te laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Winnaars van de Circular Awards 2023
Beeld: ©Anne Reitsma

Circular Award Business

De Circular Award Business Large 2023 is gewonnen door textielketen Zeeman. Zeeman is gestart met een nieuw project in samenwerking met kringlooporganisatie Het Goed om textiel een 2e leven te geven. 

De Circular Award Business Small 2023 gaat naar PeelPioneers. Dit bedrijf heeft een manier gevonden om de natuurlijke ingrediënten uit sinaasappelschillen te halen en deze vervolgens te gebruiken voor levensmiddelen, cosmetica en schoonmaakmiddelen. De sinaasappelschillen zijn een restproduct van persapparaten in supermarkten en horeca.

Circular Award Public 2023

De Circular Award Public 2023 werd uitgereikt aan Provincie Gelderland. Het oude provinciale kantoorgebouw heeft de Provincie Gelderland circulair laten delven. Maar liefst 92% van de materialen kan weer worden hergebruikt in de nieuwbouw.

Circular Hero 2023

Daarnaast zijn Hilde Sijbring (Circular Finance Lab), Bert van Son (MUD Jeans) en Paul Terwisscha van Scheltinga (Volksbelang) gekozen tot Circular Hero 2023 voor hun bijdrage aan de circulaire transitie in Nederland.

De Circular Awards is een initiatief van het Versnellingshuis in opdracht van het ministerie van IenW. Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de Week van de circulaire economie.