Sprekers plenair programma

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt een toespraak bij de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024. De conferentie wordt geopend door demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen.  Sander Kleikers is dagvoorzitter en leidt het plenair programma.

Beeld: ©RVD - Martijn Beekman

Koningin Máxima

Het bijwonen van de Nationale Conferentie Circulaire Economie past in een reeks bezoeken van Koningin Máxima op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Koningin Máxima bracht eerder werkbezoeken aan onder andere waste-to-productbedrijf Renewi, BlueCity dat werkt aan projecten die bijdragen aan een wereld zonder afval, textielbedrijf Zeeman en aan FastFeetGrinded dat een technologie heeft ontwikkeld voor het recyclen van sportschoenen. 

Portretfoto staatssecretaris Vivianne Heijnen (IenW)
Beeld: ©Rijksoverheid

Vivianne Heijnen

Vivianne Heijnen demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat zet zich in voor een goed bereikbaar en leefbaar land waarin we meer hergebruiken. Voor iedereen in Nederland. Heijnen maakt zich hard voor het op duurzame wijze verkleinen van de reistijden, met daarbij oog voor de grensregio’s, steden en onze buurlanden.

Sander Kleikers

Sander Kleikers

Sander Kleikers is al meer dan 20 jaar actief in de journalistiek en communicatie. Zo werkte hij voor verschillende omroepen als interviewer, programmamaker en presentator. Hij is directeur communicatie bij de internationale wielerploeg Team Visma | Lease a Bike en leidt geregeld congressen over uiteenlopende thema’s waaronder duurzaamheid en de energietransitie.

Rinke Zonneveld

Rinke Zonneveld

Rinke Zonneveld zet zich als CEO van Invest-NL in voor een duurzamer en innovatiever Nederland. Als nationale financierings- en ontwikkelingsinstelling versnelt Invest-NL de circulaire transitie en investeren ze volop in circulaire bedrijven.

Spreker Medy van der Laan

Medy van der Laan

Medy van der Laan is sinds 1 augustus 2021 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Zij was hiervoor voorzitter van Energie-Nederland, de brancheorganisatie van energiebedrijven. Medy van der Laan studeerde Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na 12 jaar als rijksambtenaar te hebben gewerkt, werd zij in 2003 staatssecretaris voor Cultuur en Media. Vanaf 2007 was zij directeur, bestuurder en toezichthouder bij verschillende organisaties.

Spreker Anita de Groot

Anita de Groot

Anita de Groot is directeur en eigenaar van De Groot & Visser, totaalleverancier van gevels en mede-initiator van de eerste circulaire gevel de Ciskin. Met diverse circulaire en biobased gevelconcepten wordt vanuit samenwerking met verschillende  producenten in de bouw gezorgd voor duurzame geveloplossingen. Samenwerking is de sleutel naar succes!