Catering tijdens de NCCE

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie (NCCE) wordt de catering verzorgd door lokale helden op het gebied van duurzaamheid; leveranciers met een lage ecologische voetafdruk en de allerlekkerste producten. Producten uit de buurt van Nijmegen én uit het seizoen. Dus geen citroen of avocado maar wintergroente en overtollig fruit. Zo serveren we een heerlijk menu voor een betere toekomst!

Trash’ure Taarten

Trash’ure Taarten maakt (h)eerlijk banket van geredde groente en gered fruit, dat anders zou worden verspild vanwege een afwijkende vorm of kleur. Ze werken met regionale en ecologische granen en noten, waarmee ze volledig plantaardige patisserie maken. Alles is heerlijk en vegan! 

Oersoep

Oersoep stond als één van de eerste brouwerijen aan de wieg van de craftbeer-revolutie in Nederland. Zij maken met simpele ingrediënten smaakvolle bieren met een eigenzinnig karakter.

Bodemzicht

Aan de rand van Nijmegen bestieren deze klimaatboeren een stuk land waarop zij gezond voedsel telen. Zij boeren klimaatpositief en vergroten de biodiversiteit door slim gebruik van de natuur.

THIJS-drinks

Vruchtendranken gemaakt van overtollig vers fruit, natuurlijk laag in calorieën, minder zoet en erg lekker. Hiermee biedt THIJS-drinks het betere alternatief voor reguliere sappen en hebben zij al 179.000 kilo fruit gered!

Circulair broodbakker

Brood is een van de meest verspilde voedingsproducten in Nederland. De circulaire broodbakker maakt van oud brood gefermenteerd paneermeel dat gebruikt wordt als ingrediënt voor nieuw deeg. Door de fermentatie is het brood nog malser en aromatischer en het blijft het langer vers.

De Versfabriek

De Versfabriek staat voor circulaire en lokale voedselproductie in de stad. Nijmegen produceert dagelijks grote hoeveelheden organisch afval. Deze afvalstromen zijn bruikbare grondstoffen voor de Versfabriek. De Versfabriek gebruikt innovatieve kweektechnieken voor onder meer oesterzwammen, waarvan heerlijke bitterballen worden gemaakt.